Juttuja mammun koomikoista Helsingin Sanomissa.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006180832.html?fbclid=IwAR1Q5FpK6mcAlRPM897DoJRT4k39HyEk5VSgu8B9hDFxwI8avN3JE0rrCw4

 

Olen TaoLin, tulin Kiinasta Suomeen vuonna 1997. Asuessani Suomessa sain mitä halusin: perheen, ihanat lapset, työn, turvatun elämän ja mahdollisuuden matkustella; silti tunsin minulta puuttuvan jotakin. Sydämeni lokerossa piili kärsimys. Ajatuksistani radikaalein tuolloin oli: Jos en räjähdä tässä hiljaisuudessa, niin sitten minä kuolen siihen. Halusin olla onnellinen. 40-vuotiaana koin kriisin. Olen aina pitänyt lukemisesta ja kirjoittamisesta, ja halusin harjaantua niillä saroilla myös suomen kielellä. Halusin olla ”minä” enkä ”hän”.

Vuonna 2008 julkaistiin esikoisromaanini Suomen taivaan alla. Hyvän palautteen myötä kirjoittamisesta tuli minulle kuin pelastus. Tähän mennessä olen julkaissut kaksi romaania, kaksi runokirjaa, yhden novellikokoelman ja yhden suomennoksen. 

Vuoden 2018 elokuussa aktiivimallin pakottamana ja sisäisen äänen kutsumana aloin opiskella HEOn Komiikan ja Stand Upin opintolinjalla. Tähän mennessä olen tehnyt yli sata vitsikeikkaa, jotka ovat kestäneet viidestä minuutista puoleen tuntiin. Esiintymässä olen käynyt ympäri Suomea.

Viimeiset kymmenen vuotta ovat kohdallani merkinneet vetäytymistä kirjallisen työn hiljaisuuteen. Nyt kuitenkin koen, että stand up -komiikkaan keskittyminen merkitsee “kostoa hiljaisuudelle” ynnä mahdollisuutta elää taloudellisesti normaalia elämää –– statukseni tai toimimuotoni onkin ollut viime aikoina “kevytyrittäjä”.

 

Minulle taide on yksi itseni etsimisen muoto. Nykkyään minä toteutan tätä itseni etsimistä kahdella eri tavalla, ja ne ovat kaunokirjallinen työskentely sekä stand up- komiikka. 

 

TaoLin 2. 2020.

 

Tao Linin stand up -esitys: Kieltä, mieltä ja kulttuuria 

Tao Linin standup - esitykset käsittelevät elämää, sopeutumista Suomeen, kieltä, kulttuuria ja kulttuurien joutumista törmäyskurssille. Hänen etsintänsä keskiössä ovat onnellisuus ja elämänviisaus, niiden löytäminen maasta maan tavalla. Suomessa hän eniten arvostaa vessa-paperia, vessanpönttöä ja lattialämmitystä. 

 

Tällä hetkellä TaoLin keskittyy kirjallisuuteen ja henkiseen kasvamiseen, stand up- esitys on tauolla. Mutta TaoLin voi esiintyä sopivissa tilaisuuksissa. Pyydä rohkeasti tarjousta. 

Vitsi esimerkkinä

Aktiivimalli ja kommunismin ero

Kun olin pieni, minun piti punainen huivi kaulassa vannoa lojaalisuutta kommunismille,sitten aktiivimallissa minun piti tanssia Kelan pillin mukaan, eli ojasta allikkoon. Kommunismin ja aktiivimallin ero on, että toinen on harhainen, utopistinen systeemi, toinen on kiinalainen.